ue.png“Acţiunile întreprinse de Uniunea Europeană au un impact asupra vieţilor a milioane de europeni. Deciziile care îi afectează trebuie luate într-un mod cât mai transparent.” ec.europa.eu


Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a lansat cel de-al doilea volum din seria studiilor sale despre procesul de lobby: Lobbyists, Governments and Public Trust, Volume 2 - Promoting Integrity through Self-regulation

Volumul analizeaza reglementarea si autoreglementarea activitatilor de lobby si exploreaza diverse optiuni pentru consolidarea transparentei si responsabilitatii in acest tip de activitate. Click aici pentru achizitionarea acestui volum.

Disclaimer

Registrul de Transparenta isi propune sa contribuie la procesul de transparentizare a relaţiilor institutiilor publice cu reprezentanţii grupurilor de interese. Inscrierea in acest Registru, realizata in mod voluntar, nu constituie, in nici un caz, o forma de recunoastere, de aprobare, sau de acreditare a organizatiilor inscrise de catre Comisia de Supraveghere.

Informatiile cuprinse in Registru sunt furnizate de organizatiile inscrise, pe propria lor raspundere. Comisia de Supraveghere isi declina orice responsabilitate legata de continutul si acuratetea acestor informatii.

Comisia de Supraveghere isi rezerva dreptul de a radia din Registru acele organizatii ale caror valori, obiective, si/sau actiuni ar intra în contradictie cu principiile enuntate in codul de etica sau care contravin legilor nationale.

Registrul contine linkuri catre site-uri externe asupra carora Comisia de Supraveghere nu detine niciun control si, prin urmare, isi declina orice responsabilitate legata de acestea. Furnizarea acestor linkuri nu reprezintă o aprobare sau o garantie din partea Comisiei de upraveghere cu privire la vreunul dintre aspectele urmatoare: organizaţia (persoana fizica sau juridica) desemnata sa administreze sau sa furnizeze continutul unuia dintre site-urile repertoriate, serviciile promovate de acestea sau activitatile declarate, continutul sau opiniile prezentate pe site-urile respective.